Ψήφισμα Κοσμητείας για το θάνατο του Σταύρου Μπαντή


Νέα της Πολυτεχνικής
Τρίτη 12, Ιανουαρίου 2016 15:50

Ψήφισμα

H Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. με βαθιά συγκίνηση και μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο, εν ώρα εργασίας, του αγαπημένου συναδέλφου και συνεργάτη Kαθηγητή Σταύρου Μπαντή.

Ο Σταύρος Μπαντής απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στη Βραχομηχανική από το Πανεπιστήμιο του Leeds to 1980 και, μετά από μεταδιδακτορική έρευνα στο Norwegian Geotechnical Institute (NGI), ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του καριέρα το 1986 ως Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο Τεχνικής Γεωλογίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ. Το 1996 εξελέγη Καθηγητής του ιδίου Τμήματος. Διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Γεωτεχνικής Μηχανικής και υπήρξε κύριο μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, όπου εργάστηκε συστηματικά για την αναμόρφωσή του. Αξίζει να αναφερθεί η μεγάλη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Προστασίας, Συντήρησης και Αποκατάστασης Μνημείων Πολιτισμού.

Ο Σταύρος Μπαντής ήταν επιστήμονας διεθνούς κύρους και το ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο έχαιρε παγκόσμιας αναγνώρισης.

Οι συνάδελφοί του θα έχουμε στη μνήμη μας την ευγένειά του, τη συνεχή διάθεση για προσφορά και τον προσηνή του τρόπο.

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της  συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Ο Κοσμήτωρ

Κωνσταντίνος-Βασίλειος Ε. Κατσάμπαλος
Καθηγητής

Αρχεία:
psifisma-mpanths.pdf148 Kb