Ημέρα της Γης στο ΑΠΘ (Earth Day at AUTh)

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, 10:00-14:00, ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην εκδήλωση “Ημέρα της Γης στο ΑΠΘ” (Earth Day at AUTh) τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, μεταξύ 10:00-14:00, στο ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ. Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δικτύου Νέων των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Μαύρη Θάλασσα (UN SDSN Youth Black Sea) και της ελληνικής κοινότητας του Μωσαϊκού του Κλίματος (climatefresk.org).

Η εκδήλωση διοργανώνεται την Ημέρα της Γης και αποτελεί επίσημο European Climate Pact Satelitte Event. https://climate-pact.europa.eu/news-and-events/events/satellite-event-earth-day-aristotle-university-thessaloniki-2024-2024-04-22_en

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα συζητηθούν τα αίτια, οι μηχανισμοί και οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης, η αναγκαιότητα της κλιματική εκπαίδευσης και εκπαίδευσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από παραδείγματα παγκόσμιων πρωτοβουλιών αλλά και δράσεων που έχουν λάβει στο πανεπιστήμιο, καθώς και ατομικές και συλλογικές δράσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ώστε να μειώσουμε το οικολογικό αποτύπωμα. Η δράση απευθύνεται πρωταρχικώς στους φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου και έπειτα σε κάθε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας.

⏳︎ Δηλώσεις συμμετοχής: https://bit.ly/EarthDayAUTh

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για όλα τα άτομα. Λόγω περιορισμένων θέσεων (40 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://sdsn-blacksea.auth.gr/earth-day-at-auth/

Email επικοινωνίας: black.sea@sdsnyouth.org

Περισσότερα

files (1)
arxeio
arxeio